Best Epoxy Resin For You: 4 Key Features to Choose Right | Craftpoxy

Paras epoksihartsi sinulle: 4 avainominaisuutta valita oikea | Craftpoxy

Epoksihartsi on monipuolinen materiaali, jolla on monia käyttökohteita. Sitä voidaan käyttää kaikkeen korujen valmistuksesta veneiden korjaamiseen. Epoksihartseja on kuitenkin eri formulaatioissa, joten on tärkeää valita oikea projektiisi.

Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme epoksihartsin neljää tärkeintä ominaisuutta, jotka auttavat sinua säästämään rahaa, aikaa ja saavuttamaan parhaan mahdollisen tuloksen!

Epoksihartsi: 4 tärkeintä ominaisuutta

  • Viskositeetti - Kuinka helposti hartsi virtaa
  • UV-kestävyys - Kestääkö se auringonvalon vaurioita
  • Paksuus - Kuinka paksu yksi kerros voi olla
  • Kulutuskestävyys - Kestää kemiallista ja mekaanista painetta

Viskositeetti: Kuinka helposti epoksihartsi virtaa?

Epoksihartsia on saatavana eri viskositeettitasoilla tai -paksuuksilla. Hyvä tapa ajatella viskositeettia on yksinkertaisesti se, kuinka helposti epoksihartsi valuu, kun se kaadetaan säiliöstä. Korkeaviskoosinen epoksihartsi on paksua ja vähemmän nestemäistä, kun taas alhaisemman viskositeetin omaava epoksihartsi valuu helpommin ja helpottaa sen tasaista levittämistä pinnalle.

Matalaviskositeettista epoksihartsia on vaikeampi löytää markkinoilta, mutta se on usein suositeltu valinta moniin teollisiin ja kaupallisiin sovelluksiin. Se kovettuu nopeammin, kestää paremmin UV-valoa ja kosteutta ja sillä on paremmat virtausominaisuudet. Siksi se on ihanteellinen valinta myös aloittelijoille, koska se voi luonnollisesti virrata pinnalla ja muodostaa vähän tai ei ollenkaan kuplia työskennellessään!

UV-kestävyys - Kestääkö se auringonvalon vaurioita?

Vaikka epoksihartsit ovat yleensä kestäviä ja pitkäikäisiä, ne eivät ole immuuneja auringonvalon vaurioille (ultraviolettisäteet). Se saa epoksin kellastumaan ja haurastumaan ajan myötä, ja se on erityisen tärkeä huomioitava, jos aiot käyttää epoksihartsia ulkokäyttöön. Epoksihartsin suojaamiseksi UV-vaurioilta voit levittää erityisiä UV-kestäviä pinnoitteita tai valita epoksihartsin, joka on UV-kestävä, mikä parantaa sen kykyä kestää suoraa auringonvaloa ja poistaa kalliiden lisäpinnoitteiden ostamisesta aiheutuvat ylimääräiset kustannukset.

Paksuus – kuinka paksu yksi kerros voi olla?

Epoksihartsia kaadettaessa on tärkeää noudattaa toimittajan ohjeita eikä ylittää yksittäisen kerroksen suurinta sallittua paksuutta. Rajan ylittäminen voi johtaa siihen, että hartsi ei tartu kunnolla, alkaa kuumeta tai jopa kiehua, mikä pilaa työsi täysin. Sitä vastoin liian ohutta kerrosta tulisi myös välttää, koska se ei yksinkertaisesti riitä hartsin reagoimaan ja kovettumiseen.

Yleensä epoksitoimittajat tarjoavat hartseja, jotka soveltuvat 0,5 mm - 2-3 cm:n yksikerroksiseen paksuuteen. Jos tarvitset paksumman kerroksen, loistava tapa kiertää se on kaatamalla useita kerroksia päällekkäin. On kuitenkin tärkeää antaa jokaisen kerroksen kuivua kokonaan ennen seuraavan levittämistä.

Kulutuskestävyys – Kestää kemiallista ja mekaanista painetta

Riippumatta siitä, mikä on epoksihartsin käyttötarkoitus, on aina hienoa valita epoksihartsi, jolla on korkeampi kemiallinen ja mekaaninen kestävyys. Kun ostat epoksihartsia verkosta, etsi aina sitä, jolla on korkeampi mekaaninen kulutuskestävyys. Tämä suojaa pintojasi paremmin kulumiselta. Tämä on erityisen tärkeää epoksilattioiden kohdalla. Korkea kulutuskestävyys takaa pidempään kestävän laadun ja säilyttää ulkonäön.

Mitä tulee kemialliseen kestävyyteen, se on tärkeämpi teollisissa sovelluksissa. Parhaat epoksihartsit kestävät öljyjä, bensiiniä, tiettyjä liuottimia tai jopa happoja.

Älä liian monimutkaista päätöstäsi

Kaiken kaikkiaan sinun ei tarvitse tehdä liian monimutkaista päätöstäsi oikean epoksihartsin valinnassa. Mieti, mikä on epoksihartsin lopullinen tavoite:

  • Haluatko, että epoksihartsi valuu helposti ja tasoittuu pinnalla luonnollisesti ilman, että muodostuu kuplia?
  • Altistuuko loppuprojektisi auringonvalolle? Jos kyllä, korkea UV-kestävyys on se, mitä haluat etsiä ennen kuin tilaat epoksia verkosta.
  • Hyötyykö projektisi kemiallisen ja mekaanisen kulumisen kestävyydestä?

Hanki turvallista ja yksinkertaista käyttää epoksihartsia

Jos etsit epoksihartsia, joka on UV-kestävä, helposti valuva ja kestää kemiallista ja mekaanista kulumista, Craftpoxyn tulisi olla valintasi. Sen viskositeetti on alhainen, mikä tekee siitä itsetasoittuvan ja helppokäyttöisen kaikilla pinnoilla. Se on ainutlaatuinen siinä mielessä, että sitä voidaan käyttää yleiskäyttöön.

Valmis tuotteesi kestää pidempään auringossa ja kestää kovemmat olosuhteet. Valmis tilaamaan? Vieraile luettelossamme tänään ja valitse sarjasi. Toimitamme ilmaiseksi!

Tilbage til bloggen